Staalsnijbedrijf RIAM

NIEUWS

2016

 

HEFTRUCK

In april 2016 is onze nieuwe (elektrische) heftruck BYD Model ECB35B in gebruik genomen;

Brandstof: Elektrisch
Mast type: 2W 200/300
Banden: Vol rubber
Hefvermogen: 3500 Kg
Hefhoogte: 3000-6000 mm

De vorkheftrucks van BYD zijn ergonomisch ontworpen om vermoeidheid van de bestuurder tegen te gaan en de productiviteit te optimaliseren. De BYD heftrucks zijn standaard voorzien van een Lithium-IJzer-Fosfaat batterij (LiFePo4). Deze batterijen zijn onderhoudsvrij, zijn razendsnel op te laden, hebben een zeer lange levensduur en kunnen tussendoor onbeperkt opgeladen worden zonder dat dit de levensduur negatief beïnvloedt. De heftrucks kunnen op eenvoudige wijze aan de zijkant geladen worden.

Standaard hebben de BYD heftrucks automatische snelheidsvermindering bij het nemen van bochten, remhulpsysteem, bescherming tegen overbelasting en een multifunctioneel TFT-scherm.

 

Heftruck3300749 1

 

 

 

FEYENOORD

Sinds seizoen 2015 / 2016 heeft RIAM Dordrecht BV enkele stoeltjes in Stadion Feyenoord weten te bemachtigen om tijdens voetbalwedstrijden van Feyenoord, welke hoofdzakelijk op zondagmiddag zijn, haar zakelijke relaties eens uit te kunnen nodigen om onder het genot van een drankje een wedstrijd van Feyenoord te kunnen bewonderen. Tevens maakt RIAM Dordrecht BV tijdens deze wedstrijden van Feyenoord reclame op de LED Boarding in de Rotterdamse Kuip;

 

Kuip

 

 

NEN-EN-1090

RIAM Dordrecht BV is sinds medio 2016 in het bezit van het NEN-EN-1090 certificaat executieklasse 4.

NEN-EN-1090 omschrijft de technische eisen aan de uitvoering van alle staalconstructies waarbij nu in een enkele norm het gehele veld wordt afgedekt. Onderscheid in typen constructies wordt bepaald door de invoering van een viertal uitvoeringsklassen, waarbij de gevolgschade bij een eventueel bezwijken, de aard van de belastingen en de moeilijkheidsgraad van de uitvoering bepalend zijn. Het ontwerp bepaalt de mate van de uitvoeringsklasse en zal via onze opdrachtgevers aan ons worden gemeld. Wij zijn in het bezit van NEN-EN-1090 executieklasse 4.

Staalbewerking in diverse branches

RIAM Dordrecht BV is, naast NEN-EN-1090 gecertificeerd ook bevoegd tot het hermerken van certificaatgegevens in PED. Wij verzorgen onder andere staalsnijwerk voor de:

  • - On- & Offshore;
  • - Kraanbouw;
  • - Container-/tankbouw;
  • - Infra;
  • - Machine-/apparatenbouw;

NEN-EN-1090

De NEN-EN-1090 maakt deel uit van de Europese productnormen voor de "Uitvoering van staalconstructies en aluminiumconstructies".

De 3 delen geven gezamenlijk de eisen aan voor de uitvoering van stalen en aluminium dragende constructiedelen. Wanneer aan de eisen wordt voldaan wordt mede voldaan aan de uitgangspunten voor berekening zoals vereist in andere normen (zoals bijv. NEN-EN-1990).

De NEN-EN-1090 geldt als bindende grondslag voor de CE-markering van stalen en aluminium constructies. Aan een CE-markering is een conformiteitsverklaring verbonden. De norm geeft aan waar de verklaring aan moet voldoen en welke zaken er in deze verklaring moeten zijn vermeld. De producent verklaart hiermee dat het product de eigenschappen heeft die in de verklaring zijn vermeld en hij stelt zich daarmee verantwoordelijk voor het product, mits het overeenkomstig de CE-markering wordt toegepast.

NEN-EN 1090 

 
 
 

Diensten

Voorraad

Snijwerk voor o.a.

Autogeen snijden
HiDefinition Plasma snijden
Plasma markeren
Afschuinen en verjongen
Overstempelen
Aanvullende beproevingen
US onderzoek
Lasersnijden
Watersnijden
Walsen en zetten
Constructiestaal
Scheepsbouwkwaliteit
Ketelplaat
Hoogvaststaal
Slijtvaststaal
Roestvaststaal

Alle vermelde kwaliteiten
volgens de geldende EN-norm
Scheepsbouw
Machinebouw
Constructie
Ketelbouw
Offshore

Riam Dordrecht BV
T: 078-6352626
F: 078-6352627 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    metaalunie     NEN-EN 1090 1
   ISO.9001 DNV-GL RGB       LR Bevoegd Fabrikant Nieuw logo  

 

© 2013 RIAM Dordrecht B.V.
Realisatie: reclamebureau MMX